30
None

Vești bune pentru medicii de familie! În 2013, Houston NPA organizează trei ediții PRACTIC MF

PRACTIC MF este un concept original Houston NPA și reprezintă o serie de simpozioane regionale dedicate diagnosticului precoce, tratamentului și monitorizării corecte în practica medicului de familie. După succesul ediției pilot organizată în iunie 2012, la Poiana Brașov, organizatorii au decis să programeze trei evenimente Practic MF în 2013. Primul dintre ele va avea loc la Hotel Best Western (Gura Humorului), între 12 și 14 aprilie.

Medicina de familie, baza sistemului sanitar

În condițiile reformei continue din sistemul sanitar, scăderii numărului de cadre medicale și creșterii numărului de pacienți per cadru medical, medicul de familie capătă o importanță din ce în ce mai mare în ceea ce privește prevenția bolilor (medicina omului sănătos), consilierea pacientului, diagnosticul timpuriu și prescrierea tratamentului corect. Medicul de familie are o viziune globală asupra stării de sănătate a pacientului său, cunoaşte istoricul medical al pacientului și al familiei sale, precum și statutul său socioeconomic, ceea ce face ca riscul diagnosticului greșit să scadă și ca diagnosticul corect să poată fi pus la timp.

Medicul de familie este medicul de prim contact, care recepționează cele mai multe informații legate de afecțiuni, fiind poarta de intrare a pacientului în sistemul sanitar. Prin activitatea lor, medicii de familie ajută și la degrevarea spitalelor, depistând și rezolvând la timp o serie de probleme de sănătate înainte ca acestea să se agraveze și să necesite intervenția medicilor din spitale.

Practic MF, un concept inedit

Creditate EMC, simpozioanele regionale Practic MF au ca principală temă diagnosticul precoce și tratamentul corect în practica medicului de familie. În plen, se va pune accentul pe interactivitate, în jur de o treime din timpul alocat prezentărilor fiind rezervat sesiunilor de întrebări și răspunsuri. Sesiunile științifice și dezbaterile sunt completate de un program de socializare, care poate conduce la noi oportunități de business pentru participanți.

Calendarul Practic MF 2013

  • 12-14 aprilie, Gura Humorului Best Western: Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Iași;
  • 28-30 iunie, Poiana Brașov AnaHotels: Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița, București, Giurgiu, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța, Mehedinți,  Argeș, Prahova, Ilfov;
  • 25-27 octombrie, Poiana Brașov AnaHotels:Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Harghita, Covasna, Alba, Cluj, Mureș, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș.

Pentru detalii și înscriere:

daniela.rajnoveanu@houston.ro

0725.221.018, 021.317 09 43

www.houston.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha