58
None

Efort fizic 30 minute pe zi?

     Campaniile de marketing social care recomanda recomandă efortul fizic de 30 de minute pe zi ca benefic pentru sanatatii sănătate trec practic neobservate. De ce? Cel mai greu de schimbat este stilul de viaţă.

     Orice întreprindere a omului trebuie sa să aibă un obiectiv realizabil, o satisfacţie, un câştig. Din păcate pentru unii un stil de viaţă sănătos nu aduce beneficii imediate, un confort, un câştig vizibil pe termen scurt si, de aceea, nu sunt dispuşi să facă o schimbare.

     Un stil de viata sănătos presupune o atitudine proactivă, un efort susţinut permanent şi,  bineînţeles, costuri materiale si şi de timp mai mari. În schimb, beneficiul unui stil de viaţă sănătos este unul pe termen lung.

     Centrul Medical Recumed susţine demersul pentru un stil de viaţă sănătos prin programe de întreţinere corporală si, în egala măsură, programe de recuperare pentru genul de afecţiuni dobândite in în urma activităţilor profesionale.

     De ce preocuparea pentru afecţiuni dobândite in în urma activităţilor profesionale?

     Pentru ca că la locul de muncă ne petrecem cea mai mare parte din zi.

     Fiecare loc de munca muncă are particularităţile sale in în ceea ce priveşte activitatea fizică. Este vorba fie despre un anume tip de activitate  fizică, care constând in mişcări repetitive, manipularea de obiecte uşoare sau grele, fie despre lipsa  activităţii fizice, prin statul in în picioare perioade lungi, ore  în şir la volan sau la birou în  faţa calculatorului, sau, o combinaţie  între cele  două variante.

     Un stomatolog, spre exemplu,  îşi solicita solicită inegal musculatura braţelor si şi a umerilor, de asemenea musculatura care susţine coloana vertebrală, din cauza poziţiei laterale vis a vis de  pacient in în timpul activităţii.

     Avem de a face cu musculatura slăbită sau cu musculatura suprasolicitată, care acţionează anormal asupra articulaţiilor. Acţiunea anormală a muşchilor asupra articulaţiilor determină poziţii şi posturi vicioase, care, la rândul lor, pot antrena si şi structuri nervoase. Aşa apare disconfortul, într-o prima fază, apoi durerea, care determină scăderea mişcării în articulaţii, antrenând inflamaţia şi edemele.

     Stabilizarea coloanei sau antrenarea musculaturii centrale cu rol în echilibru, în ortostatism, şi cu rol  în mişcări primare (mers, aplecare, răsucire) şi exerciţiile aerobice pentru îmbunătăţirea funcţiei respiratorii şi cardiace sunt genul de exerciţii de bază in pentru întreţinerea corporală.

     Beneficiile urmării unui program de recuperare şi întreţinere corporală sunt multiple, de la o mobilitate si şi flexibilitate crescută, creşterea rezistenţei la efort, scăderea in în greutate  până la scăderea riscului de afecţiuni cardiovasculare, întărirea structurii osoase  şi chiar o reacţie scăzută la stres.

     În Clinica Recumed antrenamentul fizic cu instructor personal (kinetoterapeut) nu este o opţiune, este o regulă.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha